Bilder

Nu har vi varit på promenad! Ska slänga upp lite bilder på Astrid


Här är en del av det jag handlade till Astrid när jag och Sandra var i Västerås förra veckan. Mest godis :D och en borste.


Här är en halvkass bild på halsbandet som jag köpte


Här är leksakerna som inhandlades, den rosa prylen låter förbannat illa!


Astrid är lagom mallig över sitt ben


Jag beställde en ny sele till Astrid förut och när den kom hem så låg även dessa hundkex i paketet (det är hundchoklad på dom, inte vanlig choklad) det var snällt!! pupstore




Här är en bild på selen, det blev en svart denna gång.


En bild på när vi var ute här om dagen.. selen är på. Fin hund!


Såhär mysigt har vi det ibland när vi (jag, Astrid sover ju) kollar på tv. Sähär kan det även se ut på nätterna när vi sover, eller så ligger hon över halsen på en. Mysigt faktiskt

Nu kommer en hög med bilder jag tog för någon dag sedan

























Så, det var bilderna för den här gången. Önskar att jag orkade och hann uppdatera oftare.. men men. Nu ska jag iallafall busa med min hund.

Hej svej!

Hej hej.

Vad kass jag är på att uppdatera bloggen!! Men jag vet inte hur jag ska hinna med sånt. Men men. Jag tänkte iallafall skriva lite nu och lägga upp en del bilder på min söta lilla hund!

Jag har ju börjat skolan nu, så Astrid har fått börja vänja sig vid att vara ensam varje dag nu. Jag tycker att det känns jättetrist, men det handlar om ca fyra timmar varje dag. Hon överlever garanterat! Hon verkar bara ligga och sova medans jag är borta, vilket är bra ju. Då blir inte lägenheten totalförstörd iallafall :D!

Idag har jag varit ledig, så vi var på en längre promenad för någon timme sedan. Jag har kommit på att jag måste lära henne att hon bara får gå på vänster sida om mig när vi går vid vägar och så,där man vill ha lite bättre koll på henne om det kommer någon bil. Så nu ska jag planera träning för att få henne att förstå vänster.

Vi har tränat en hel del fot, alltså bara att hon ska sitta fot inte gå fot, på sista tiden. Jag vill gärna att hon kan det ordentligt innan jag börjar med att träna in att fot. Det går faktiskt ganska bra. Hon kan om hon kommer bakifrån. Men om hon sitter framför mig och jag säger fot så vill hon inte alls förstå. Men det är bara att träna på. Vi tränar det även när vi är ute, för jag vill ha henne sittandes fot innan vi går över vägar.

Nu är det dags för oss att gå ut igen. Men när vi kommer in så slänger jag upp massa bilder :D


Min duktiga skrutthund

God kväll.

Idag har jag och Astrid varit för oss själva hela dagen. Riktigt skönt faktiskt. Vi har tränat lite idag, lite allt möjligt. Jag testade och lägga spår till Astrid. Dock vet jag inte om det gick så bra.. men men. Astrid sprang omkring och hade kul iallafall ^^. Sen har vi tränat att sitta fot en hel del, så det börjar gå mycket bättre :D.

När vi var ute sista promenixen så gick vi till fotbollsplanen och busade lite och tränade ännu lite till. Då provade jag på att gå med henne på vänster sida (fot, fast det kan hon ju inte, hon bara går där om man håller en godis i handen) och sen säga till henne att sitta och själv fortsätta gå framåt. När jag hade gått en bit så stannade jag och vände och gick tillbaka till henne och gav henne massa beröm och godis, för hon satt där så snällt och fint och väntade :D. Några gånger så vände jag och satte mig på huk och ropade på henne. Då kom i världens fart och gjorde värsta tvärnitarna precis framför mig så det stänkte in grus i flip-flopsen.. hehe :D. Hon var så himla duktig idag så jag blir alldeles.. jag vet inte vad.. imponerad!  Hon är fantastisk min lilla busa.

Har jag sagt att hon tappat den andra hörntanden i nederkäken?? Hon har det iallafall. Så nu har hon inget att huggas med där. Men dom i överkäken är ju kvar.. så det gör ont iallafall! Idag när Nicke kom hem en snabbis så busade hon med honom och bet honom på handleden så det började blöda :O. Den lilla jäkeln! Fast han låter henne leka så hårt också så han får skylla sig själv. Mig biter hon inte alls så hårt, hon vet att jag är känslig!

Har jag berättat att vi ska gå en klickerkurs i höst också. Det tror jag bestämt att jag har missat. Men ja, det ska vi iallafall. Jag tror att klicker är ett väldigt bra hjälpmedel, men jag har inte förstått själva tänket. Man ska ju liksom vänta på att dom gör det man vill, då klickar man. Eller ja, man ska väl belöna i massa steg tills dom väl gör det man vill. Äsch, jag orkar inte ens försöka förklara, är alldeles för trött. Kursen börjar den 26:e oktober. Så det är ett tag kvar, tyvärr. Men det ska bli kul!!

Imorgon ska jag till skolan! BLÄ säger jag bara! Jag har verkligen ingen lust. Och schemat var inte alls bra. Måndagar och onsdagar har vi lektioner från 10.00 till 16.00. Det funkar inte alls för mig. Enligt lag får hundar bara lämnas ensamma fyra timmar. Vi har visserligen lunch i en timme, men jag hinner inte ta mig hem när det är snöoväder och skit sen. Men men. Jag ska snacka med läraren, annars skiter jag i en kurs och tar något annat istället. Så kan man ju också göra om man vill. Men vi får se hur det blir!

Nu ska jag sova.. ska upp 7.30 imorgon. Det är sjukt tidigt för mig nu.

God natt!

Heldag med Zeke & Sandra

God kväll!

Idag har det varit full fart hela dagen! Sandra och Zeke kom hit vid tio imorse. Astrid och Zeke fick springa av sig ordentligt innan vi åkte till Västerås. Vi åkte till Djurmagasinet i Hälla. Jag handlade för närmare FEMHUNDRA kronor!! Jisses!! Bortskämd hund!

Jag köpte:
"Lösgodis", typ kexgodisar i olika former och smaker
Svinrygg, någon ihoprullad grej
Tuggboll
Tre godispåsar
Borste
Pipleksak, ser ut som ett rosa litet spöke. Piper som f*n
Rep med boll på
Halsband, svart skin, halvstryp, ca 2 cm brett med stjärnor på i "smutsguld" (kommer inte ihåg vad metallen heter just nu)

Halsbandet är jag jättenöjd med, Astrid ser ut som en värsta rockerbrud ^^. Men en dålig sak är att det antagligen är insmort med något.. så Astrid är blåsvart runt halsen. Hoppas att det försvinner både från henne och från halsbandet så vi kan fortsätta använda det.

Jag och Astrid åkte sedan hem och sov lite middag :). Sen kom Sandra och hämtade oss igen, så åkte vi och tränade och lekte med Astrid och Zeke på en fotbollsplan.

Astrid är nu tröttare än tröttast.. och jag känner mig också ganska trött och slut faktiskt. Någon husse och karl kommer tydligen inte hem idag heller. Förbenade karljäkel, för att  uttrycka mig milt!!

Nej, nu ska jag försöka få ut Astrid på en sista kisstur. Sen är det dags att sova.

Gó natt.

Måndag... kväll..

God kväll!

Nu har det lagts upp en hel del bilder! Det är ju bra att jag är så snabb.. moahaha!

Idag har Astrid fått leka med Zeke, en pinscher på ca 7 månader. Dom hade det nog roligt. Iallafall Astrid. Zeke såg ut att ropa på hjälp ibland när Astrid var på hans pungkulor och svans och bakben. Hon har förstått att bakdelen är en svag punkt! Men han brottade omkull henne ganska lätt, så helt försvarslös var han ju inte.

Hon har även tappat en huggtand (hörntand kanske det heter) nu också. Den rök nu någon gång på kvällen. Gör ju inget om hon tappar alla dom på en gång. Då kanske hon inte bits så j*vla hårt!!

Just nu ligger hon och sover som en liten gris.. såå  söt när hon sover!

Själv var jag i skolan idag! BLÄ vad tråkigt! Men är ledig tills fredag! Sköönt!

Jag och Sandra (Zekes matte) ska nog till Djurmagazinet på onsdag eller torsdag och köpa lite godis och leksaker. Kanske ett nytt halsband, om jag hittar något!

Nu ska jag glo på tv och sen ska jag sova!!

Gó natt!

Astrid 19 veckor

Hej hej!

Tänkte slänga upp en bild på när Astrid är 19 veckor (alltså i lördags).


19 veckor. Visst är jag en bra fotograf!!? Det är med både skuggor, ben och gamla skor.. haha. Ja, här var vi iallafall på en folkrace-tävling. Astrid skötte sig jättebra!! Hon är bäst  ♥


Bildbomb! Del 2

Slänger upp lite blandade bilder på min prinsessa. Se och njut av hennes skönhet :D


Haha. Jag börjar med att lägga upp en bild som absolut inte är på Astrid! Men jag tänkte visa Trolltrappan som vi var vid i onsdags. Det är typ som en trappa i berget.. helt naturligt! Lite coolt tycker jag!


Här är en söt bild på min lilla skruttbulle!! ♥


Ja, Astrid fick visst tag i ett litet spädbarn i parken som hon slaktade! Haha, usch va grotesk jag är. Nej, som ni ser så är det en dockhand.


Här är en fin bild på Polarn!


Hehe.. Flytta på dig, den där är min!!


Här sover hon hos husse efter lite tittande på folkrace. Det tar på krafterna att titta på folk och hundaroch lyssna på en massa motorer


En trött och söt hund.


Idag! Lek med Zeke.


Bildbomb! Del 1

Hej hej!

Nu har jag fått tummen ur... och fört över bilder från mobil och kamera. Så nu tänkte jag lägga upp en hel hög med bilder :)

Först tänkte jag visa bilder från våran "semester" hos mamma.


Här ligger Astrid och solar på trappan


Min fina hund.. hehe, hon har lite skum stil ibland när hon sitter..


En ganska fin bild på Astrid och Nellie


Hihi.. ser ut som att hon har en vääldigt stort huvud


Astrid halvt tandlös..


Här är Hedvid en av tre katter som bor hos mamma


Här är Moa, mammas nyaste katt. Hon och Hedvig går tyvärr inte ihop alls

Där var bilder från semestern, som jag skulle lagt upp för länge sedan. Kan hända att jag är lite seg ibland ('',)

Inte riktigt min grej..

Hej svej!

Det här med blogg verkar inte riktig vara min grej.. Eller jo. Fast jag är inte så bra på att skriva varje dag ^^. 

I helgen har Jag, Nicke och Astrid varit på folkrace. Det var roligt. Astrid var jätteduktig!! Hon brydde sig inte så mycket om människorna som gick runt omkring och hon brydde sig inte överdrivet över dom andra hundarna som också var där. Hon låg också snällt och lugnt medan vi kollade. Hon är ju bäst!

Idag har vi varit hos värföräldrarna och fixat färdigt deras pool. Så idag har Astrid mest fått leka med Polarn bara. Nu ligger hon i soffan och sover.

Det har tagits kort på Astrid också. Men som vanligt så är jag ju för lat att föra över dom. Jag är kass. Men imorgon kanske jag hinner göra lite vettigt.. och lite ovettigt ^^.

Nu ska jag iallafall vara slö.. som Astrid!!

Tack och god natt!

Dålig uppdatering..

Hej hej!

Det har varit väldigt dålig uppdatering här. Men igår var jag och Astrid och Nicke ute och for omkring nästan hela dagen. Vi åkte till Trolltrappan, som ligger mellan Fjärdhundra och Torstuna. Så det blev en liten skogspromenad. Astrid for omkring som vanligt i världens fart.

När vi var på väg tillbaka till bilen och kanske hade ca 200 meter kvar så stannar Nicke mig helt plötsligt. Då var det en jävla vidrig ormhelvetesjävelsfanskap som tänkte ringla över vägen. Men den stannade till och vände in i skogen igen. Astrid var typ fem meter fram och som tur var, tack gode gud, så stod hon bara där. Själv fick jag halvt panik och vråltjöt och grinade mer eller mindre hysteriskt. Ja, som sagt så hatar jag ju då ormar väldigt mycket. Så det var inte alls trevligt. Mycket tankar far omkring i huvudet på en också. Som till exempel om Astrid hade sprungit där i gräskanten där den var innan den ringlade upp på vägen. Då hade hon säkert blivit biten!!! Och det hade varit lagom otrevligt. Då hade det blivit ilfart till veterinären!!

Usch usch. Nu gick iallafall allt bra och jag ska glömma hela skiten!!

Har inte hunnit föra över bilder från mobil och kamera än! Sorry. Men det kommer.

Jag kan ju lägga upp någon gammal bild på min lilla skithund iallafall.


Hehe. Här är en bild när hon ligger och sover på mina ben.. och har hårat ner mina leggings ganska rejält. ('',)

Snart ska vi ut till Fjärdhundra igen och hjäpa till att få ihop svärföräldrarnas pool (ja, lite sent på året, men den ska stå uppe året om så det spelar ingen roll ^^). Just det! Igår var vi hos svärföräldrarna, efter vi hade varit vid Trolltrappan, och plockade ca fem liter körsbär/klarbär, vad det nu är för sort. Så ikväll blir det nog en körsbärspaj. Nicke vill även sylta och safta. Men det vet jag inte om jag har lust med.

Men ha det så bra. På återseende!!

Kramar

Back home..

Hej hej.

Nu är vi tillbaka hemma igen!! Känns faktiskt riktigt skönt. Astrid är nog tyvärr inte så nöjd :/ det är nåt ärthuvud som har ställt sin bil här utanför med massa småhundar i som skäller och skäller och skäller osv osv osv. Asrid blir lätt stressad av skällande hundar, så hon ligger nu under sängen och är inte så nöjd med tillvaron. Själv undrar jag varför man inte ens försöker ha ordning på sina hundar. Kärringen som verkar äga hundarna tog alldeles nyss ut ena (dvärgpinscher, tror att det är 2-4 st till i bilen) för att rasta den.. och det enda den gjorde var att skälla och dra i kopplet. Hmm.. jaja.

Jag ska väl lägga ut lite bilder ifrån våran lilla "semester", men just nu är det ett litet privat kaos här. Så det kanske blir imorgon istället.

Ha det bra!!

Hot hot hot..

Hej på er.

Idag är det varmt! Fy sjutton vad jag har bränt mig! Hade redan bränt mig igår efter allt gräsklippande. Och idag var jag så smart så jag somnade i solen! Men men.

Astrid har tappat två tänder idag. Det nästan bara sprutar tänder ur munnen på henne :p. Dom satt i överkäken. Så nu har hon då tappat åtta tänder, vad jag sett iallafall.

Vi har inte gjort så mycket idag. Hundarna bara sover och är jätteslöa i värmen. Och jag bara solar och är jätteslö i värmen :D hehe.

Mamma & co ska komma hem när som helst. Då ska dom slänga av husvagnen, sen drar vi in till Fjärdhundra och käkar pizza *mums*. Är lite hungrig faktiskt.

Finns inte så mycket att säga tyvärr. Men Astrid och Nellie hälsar iallafall ('',) hihi.


Usch fy och blä.. vill inte vara med

God kväll!

Har precis varit på en liten promenad med hundarna och gissa vad vi hittade på vägen!!?!?! Tur som fan så var den vidriga jäveln död! En äcklig fucking ormjävel!!! Jag tål inte ormar säger jag bara. Det snurrar till i huvudet på mig och vänder sig i magen när jag får syn på ett sånt där kräk!!!

Märkte att Nellie stannade till och nosade på något och sedan ryggade tillbaka lite. Såg då att det var en död orm. Och självklart ska min lilla jävla skithund springa fram och kolla vad det är som är så spännande. Men min jävla hund fattar ju inget så hon blir ju verkligen intresserad. Så jag gapade i med all min röstresurs att hon skulle ge fan i den.. så då gick hon vidare!! Fy fan. Vet inte vad som skulle hända om det kom en levande jävel och ringlade över vägen. Antagligen skulle jag svimma och hundfan skulle vara så nyfiken så hon skulle säkert bli biten!

Usch usch usch usch usch usch usch usch usch usch usch.
 
Vill inte tänka på det! Nu ska detta raderas från minnet illa kvickt!!

Jag har klippt andra gräsmattan också. Astrid låg inne, så jag tänkte att det lika väl kunde bli gjort! Så nu är det fint när mamma, Hasse, Hanna och Emma kommer hem imorgon kväll.

Jag har fått ett myggbett på "ring"tån. Hur skönt är det liksom?!? Inte alls kan jag ju säga!

Nej, nu blir det tv:n med vovvarna.

Astrid 18 veckor!

Hej svej.

Hade tänkt att gå in en snabbis för att skriva ett litet inlägg. Men en snabbis blev det ju inte! Datorn började strula och hålla på när jag skulle överföra bilder från mobilen! Typiskt!

Men men. Idag har jag klippt ena gräsmattan här hos min mor. Astrid tyckte inte om det alls kan jag säga. Hon låg under en vinbärsbuske, på andra gräsmattan, och var allt annat än nöjd. När jag hade klippt färdigt gräsmattan så gick jag till busken för att kolla till min hund och hon vägrade ens komma till mig! Hon tyckte att jag var en hemsk människa som skulle låta så illa :(. Men efter ett tag så var det bra igen. Nu ligger hon ute och tuggar på märgben igen. Så nu finns det inte mycket som stör henne. Men den andra gräsmattan struntar jag i att klippa. Det får räcka med oljud och läskigheter för min lilla korvhund idag.

Idag är det ju lördag också, vilket betyder att Astrid blivit 18 veckor nu. Tänkte slänga upp en bild på när hon ligger och tuggar ben ^^


18 veckor. Tuggar märgben *mums*

Så nu ska jag ut i solen igen!!


Märgben och tandlossning..

Hej hej!

Idag har Astrid tappat två tänder till!! Framtänderna i överkäken. Jisses vad det tappas tänder här må jag säga. Skönt när det är över så hon kan sluta bitas hela tiden. Nu är hon rent förjävlig.

Båda hundarna är slöa nu igen efter att fått leka av sig en stund.

Nicke kom förbi en liten stund efter vi hade ätit också. Det tyckte Astrid var roligt! Hon tycker verkligen om honom.

Astrid har fått märgben idag! Det var gott. Men hon har bara fått ha det en liten stund två gånger. Får se om hennes mage klarar av det. Vad det verkar än så länge så tror jag det går bra. Men som sagt så får hon bara ha det en stund åt gången. Annars skulle hon nog inte göra så mycket annat heller än att ligga och tugga på det hela tiden.

Nej, nu blir det nog lite tv igen. Sen sova!

God natt och sov gott!
(Tyvärr blir det lite dåligt med bilder, men det är bara för att det är så himla segt att ladda upp dom här ute i ingenstans. Ska bli desto mer när jag kommer tillbaka till stan där bredbandet funkar bättre)

KOMPIS..

Jag fick ordning på mitt "strul" från imorse. Nellie har kommit hem nu och hon och Astrid har busat en stund och nu ligger båda utslagna på varsina håll. Mamma ska försöka hitta på Astrids hundmat på vägen hem på söndag. Gör dom inte det så får vi väl åka hem då, så jag kan köpa det själv. Men jag skulle bli glad om dom hittade det, för då kan vi vara kvar ett par dagar till ^^. Det är ju nämligen så att när man är såhär långt ut på landet så är det inte så att man kan få skjuts in till stan hur som helst. Här åks det in till stan typ en gång i veckan för att handlas.. man åker inte in till stan bara för att. Haha, ja tur att man bor i stan och kan fly hit när man känner för det. Leva såhär för jämnan skulle jag nog aldrig klara av.

Men men.. nu ska jag kika lite bloggar och AoH.

Slänger in en bild på Astrid och Nellie som redan varit uppe en gång.. men men. Den tåls att se igen ^^


Nellie är faktiskt en blandras mellan Amstaff och Kungspudel.. kanske inte det mest passande, men hon är söt och snäll iallafall :)


Vilket strul.

God morgon!

Imorse vaknade vi vid kl 05.20 av att Astrid kräktes *suck*. Måste nog ringa vet. och rådfråga, fast det värsta är att dom oftast vill att man ska komma in och undersöka allt möjligt och sen är det något enkelt iallafall. Men men, det kan inte hjälpas.

Nu ska jag skriva av mig om mitt morgon-strul. Jag ringde till min bror för en stund sedan för jag tänkte att han kunde handla lite mjölk och hundmat till oss. Men han sa att jag skulle ringa svägerskan för hon skulle ändå åka förbi här, via Sala, senare idag och att hon kanske kunde lämna kvar Nellie (mammas hund, som dom har haft under veckan) på samma gång. Så jag ringde henne. Och visst kunde hon handla. Vi bestämde att hon skulle ringa när hon var påväg så fick jag säga då vad jag vill ha. Sen slog det mig att Sala antagligen inte har någon Ica Maxi, där dom säljer Astrids mat (magnussons m&b junior). Så jag kollade hemsidan, letade reda på tel.nr till magnussons och ringde. Mycket riktigt så fanns det ju ingenstans där det säljs i Sala. TYPISKT!! Men hennes mat räcker till och med söndag, då mamma kommer hem. Så nu har jag försökt att få tag på mamma för att se om det gör något först och främst att jag är kvar tills dom kommer hem, och antagligen ännu längre ^^, och om dom åker förbi något Ica Maxi så dom kan köpa mat till Astrid. Jag måste ju veta detta också, för annars kan ju inte svägerskan släppa av Nellie här heller. Hmm, ja men som sagt lite strul och om ni ens förstår allt jag skrivit så är ju det fantastiskt, för jag är kass på att skriva förklaringar till händelser.

Jaja, strunt i det nu. Mamma ringer nog snart upp så blir det ordning på allt.

Igår när jag hade tänkt att gå ooch kolla på tv så kom jag på att vi inte hade varit och hämtat posten sedan i tisdags. Så vi tog oss en kvällspromenad och hämtade den. Då fick Astrid springa av sig lite också innan det var dags för henne att sova.

Nu kan ju vissa ha åsikter om hur långt man får gå med en valp, men då kan jag meddela att Astrid är väldigt duktig på att visa när hon inte vill gå längre, så då får man bära henne. Och själv var jag slö som sjutton, så det gick i en väääldigt lugn takt.

När vi väl började kolla på tv, efter att hämtat posten, duschat, hämtat in alla dynor utifrån och så, så kollade jag på Animal Planet Djurpolisen Houston (stavs det så tro?). FY FAN säger jag bara!! Det där är inget program man ska kolla på om man är lite känslig för djurplågeri på högre nivå. Måste bara berätta jättesnabbt om en hund dom fick in. USCH!! Den hade svältit i ca 30-45 dagar. Den var bara skinn och ben, VERKLIGEN! Jag trodde inte ens att dom kunde leva när dom var så avmagrade. Hunden kunde inte ens hålla uppe huvudet själv. Den var totalt maskangripen, alltså man såg masken krypa omkring och ja, äta hunden levande. Alltså fy fan, jag har aldrig sett något värre. Det förbannade skälet till att hunden såg ut som den gjorde var för det första att den hade en ägare som var sjuk i skallen och för det andra så var det för att den hade en benbit som satt fast i munnen. Så den kunde inte äta. Ägarjäveln åkt inte ens till veterinären när hon såg att hunden började bli mager, för hon TRODDE att det var för att den var gammal!!!! FY FAN!! Den hade kunnat levt om hon bara hade öppnat käften på den och kollat varför den inte ville äta, eller iallafall åkt in til veterinären!!!! SJUKA JÄVLA MÄNNISKOR!!!!!

Det blev ett långt inlägg.. men ibland måste man skriva av sig!

Tänkte lägga upp en bild på min söta hund, så kanske man kan bli lite glad igen efter att behövt tänkt på djurplågare.


Bilden är någon vecka gammal. Världens sötaste!!

Kväll.. igen..

Jahapp.. då har nästan hela den här dagen gått. Idag har det varit lite långtråkigt faktiskt. Astrid tycker nog också det. Vi var visserligen ut på en liten skogspromenad tidigare, men jag gillar inte att gå i skogen när det inte finns någon stig att gå på, och det gjorde det inte där vi gick. Jag tror inte att det gör det i nån av skogarna här i närheten. Men lite fick hon springa av sig iallafall. Sen har vi lekt lite här på gården också. Nu ligger hon och halvsover, igen, bredvid mig i kökssoffan.

Kakorna som jag bakade tidigare blev väl sådär.. hehe. I receptet så var det en bild, där var dom runda och fina. Mina blev typ avlånga och konstiga. Haha. Men men, huvudsaken är att dom smakar bra, och det gör dom.

Just det, Astrid har en lös tand tänkte jag säga.. men nu när jag kikade, så att jag inte skulle ljuga för er, så såg jag att den hade lossnat. Det betyder att det har lossnat 4 tänder nu i fram i underkäken. Det går med en rasande fart måste jag säga. Den nya tanden är redan på god väg också. Niice.

Jaha, så var det med det. Vi ska nog gå och kolla lite på tv faktiskt efter att jag kollat AoH, ett stort och väldigt bra hundforum ^^.

Torsdag eftermiddag.

Idag är det soligt igen. Helt underbart, samtidigt som det är lite jobbigt faktiskt.. iallafall för mig. Astrid trivs nog. Fast hon är visserligen väääldigt slö. Själv har jag ont i huvudet. Vilket säkert beror på vätskebrist. Jag är väldigt dåliga på att dricka.. men har försökt att få i mig endel idag.

Vi har inte gjort så mycket idag. Astrid var med mig när jag grävde upp potatis till middagen ikväll. Hehe, hur nice är inte det liksom.. superfärsk potatis. Det är man inte van vid som stadsbo. Hmm. Ja, sen har viverkligen inte gjort så mycket mer. Astrid växlar från att ligga i solen till att ligga i skuggan och sova. Det är ungefär vad som händer. Själv har jag löst ett par korsord och käkat lunch.

Läste igenom lite snabb en allers-tidning som jag hittade här. Så hittade jag ett recept på småkakor.. som heter.. *går och kollar*.. Johannas skrynglor. Dom ser goda ut. Så dom ska jag baka nu hade jag tänkt.

Hehe, ja alltså jag vet att det här är Astrids blogg och då borde jag ju bara skriva om Astrid, men nu blir det att jag skriver lite allt möjligt eftersom att Astrid som sagt inte gör så mycket annat än sover ('',).

Men jag kan berätta en sak om min lilla prinsesshund. Hon kan nu två trix helt utan att man behöver visa med händerna, alltså hon kan kommandot kanske man kan säga. Och det är snurr, hon snurrar ett vänstervarv och spinn, hon snurrar ett högervarv!! :D. Ja sen kan hon ju sitt och ligg och så, men det ser jag inte som trix. Hon kanske borde kunna mer vid det här laget, men eftersom det är min första valp så vet jag inte hur mycket man kan kräva av henne, så jag skyndar inte fram något, utan vi tar det lugnt och tar en sak i taget.

Nej, nu ska jag baka kakor.

Kväller..

Ja, nu är det kväller. Astrid ligger här bredvid i kökssoffan och sover. Vi har precis haft besök av en kompis. Det var lite kul. Slippa vara helt ensam här ute i skogen ^^. Men nu har han dragit hem.. så nu är det bara jag och Astrid igen. Och Hedvig också, en svart katt. Hon springer runt här och vill gosa... och Astrid vill lukta och leka.. vilket resulterar i att Hedvig springer iväg.. och sen kommer hon tillbaka efter en stund och så börjar det om igen.. haha!

Det som är bra med att vara på landet så här när det är fint väder är att Astrid inte kissar inne. För vi är ju nästan bara ute :p. Fast bara för att jag har sagt det så kommer hon väl kissa på mattan i vardagsrummet. DÅ blir mamma inte alls glad kan jag säga.

Astrid har ätit lite dåligt idag :/. Bara för att det har varit så himla varmt. Det märks på henne direkt när det är lite varmare. Då är hon inte alls intresserad av maten. Meen, jag tror ju inte att hon kommer svälta sig själv direkt. Och hon äter ju iallafall lite. Idag fick hon även lite kattmat som blev över när Moa (mammas tredje katt) hade ätit, det tyckte hon var huuur gott som helst *yummi yummi* ('',).

Nej, nu blir det nog till att kolla lite på tv. Sen ska vi sova.

Vem är Astrids matte?

Jag tänkte att jag skulle presentera mig själv lite snabbt. Det är ju trots allt jag som för Astrids talan här i bloggen :D.

Jag heter ju då Lena. Fyller 24 år i november. Pluggar på komvux, har gjort det i två år, har ett år kvar. Sen blir det högskola. Jag bor i lägenhet inne i Enköping med Astrid. När jag var liten hade vi en hund i familjen, har för mig att hon var blandras mellan finsk(eller svensk??) lapphund och border collie. Hon hette iallafall Bessie. Hon bodde med oss i flera år. Sedan när min ena bror flyttade, kanske när jag var runt 8-10 år eller nåt sånt, så tog han med sig henne. Varför vet jag inte. Jag har alltid älskat hundar och har velat ha hund hur länge som helst. Sen helt plötsligt så blev det så att jag bestämde mig för att nu jäklar ska det bli så också! Eftersom att jag ändå inte hade lyckats få något sommarjobb den här sommaren så tänkte jag att nu finns det ju faktiskt tid. Dock inte så överdrivet mycket pengar, men sånt ordnar sig alltid ^^. Ibland är man allt optimistisk. Ja, så så är det. Det har gått bra hittills och det kommer säkert fortsätta gå bra.

Det var lite om mig. Är väl bäst att man slänger upp en bild också..


Ja, såhär ser jag ut. Bilden är tagen för kanske två veckor sedan. Dock stämmer inte hårfärgen längre. Pga en misslyckad blekning så har jag för tillfället en supertrist typ mörkblond färg.

Det var jag det ('',).

Mys

Astrid och jag blev lite halvslöa för ungefär en timme sedan, så vi la oss i hammocken och vilade tillsammans. Det är ju helt underbart att kunna vara ute hela dagen i solen. Man blir allt lite lycklig av det här!

Astrid har precis jagat gräshoppor.. hehe. Det gick sådär. Men jag tror att hon har ledsnat nu, för nu gick hon och la sig på en dyna i solen. Hon verkar fortfarande vara lite trött.

Jag tänkte lägga upp ett par gamla bilder på Astrid som jag tycker är lite söta


Den här bilden är tagen hos mina (förra?)svärföräldrar. En trött tjej bland blommor och gräs :)


Här har Jag, Nicke och Astrid picknick, vid en gräsmatta en liten bit från där vi bor. Astrid vill ha en leksak som inte syns i bild. Dock syns mina tår och Nickes hand och en bit av hans ben :P.. so sexy.

Det blir inga fler bilder än så. Det tog alldeles för lång tid att ladda upp. Men bättre än ingenting iallafall.


ÄCKLIGA HUND!!

Just nu sitter jag i hammocken och njuter av vädret. Astrid ligger bredvid och njuter hon med <3.

För en liten stund sedan, innan hon också låg och njöt, så försvann hon iväg en sväng. Jaha, tänkte jag. Hon ska väl hämta någon leksak eller gå och dricka vattan eller så. Så kommer hon tillbaka med något i munnen. Hon spottar ut det på marken. Jag ser inte riktigt vad det är förutom att det är något som jag förstår att hon inte ska ha. När jag ska ta det ifrån henne så springer hon självklart iväg med grejen i munnen. Så jag får locka och så en stund. Till slut så släpper hon det och låter mig beskåda hennes fynd. EN DÖD VIDRIG LITEN JÄVLA MUS!!! Bläää, vad äckligt!!!! Antagligen har väl någon katt kommit hem med den och lagt den någon stans på gården, och så har hon hittat den och tänkte "mums, vad smarrigt, ett kadaver". BLÄ tusen gånger till. Jag vet inte ens hur länge hon har tuggat på den där eftersom jag inte hade koll på henne när jag rensade mammas lökland ganska nyss. Vet bara att hon låg på gräsmattan en bra bit bort och rullade runt som en tok. Så antagligen har hon väl död-mus-snusk över hela sig nu. Ibland är hundar riktigt jävla äckliga måste jag säga.

Ja, det var väl det jag tänkte berätta. Hur gó min såkallade prinsesshund (just nu SNUSKhund) är ibland.


Underbart väder och lugn.

Just nu sitter jag och äter frukost och Astrid sitter och tigger ^^. Men vadå, såklart man vill ha en leverpastejmacka ju ('',). Vi sitter ute faktiskt. Känns helt underbart. Astrid verkar också väldigt nöjd. Hon vill inte ens vara inne när jag går in, utan ligger kvar ute i solen och myser :).

Inatt sov vi i mammas och Hasses säng. Det gick bra, Astrid sov vid min sida heeela natten. Vi gick upp halv NIO!! Jisses. Vi brukar kunna sova till tio halv elva annars. Men inte idag! Men jag känner mig ganska pigg ändå. Det är vääl lantluften som gör det ^^.

Astrid tycker att det är väldigt roligt att jaga både katter och kaniner här ute på landet. Kaninerna är nog roligast, fast dom bara springer in i huset och hon inte ser dom mer.. hehe :). Katterna låter jag inte henne jaga, men ibland är hon snabb. Igår när Simpson, en halvstor gråspräcklig hane, stod vid dörren och ville ut så gjorde Astrid en riktig attack mot han så han hoppade säkert en halvmeter ovanför golvet och sprang in i köket igen.. hehe.. stackarn. Men lite kul såg det ut också.

Nu har Astrid lagt sig på gruset och myser i solen. Jag ska äta upp min frukost och sen ska jag nog lägga mig i hammocken och mysa ^^.


Såhär mysigt har vi det <3

Vi har flytt..

hemifrån ut på landet. Jag blev lite less på stan och kom på att mammas hus står tomt den här veckan eftersom dom är på countryfestivalen i furu(?)vik. Så jag ringde bror och hade sådan tur att han skulle ut hit för att mata katterna och kaninerna. Så jag packade ihop grejer till mig och Astrid och hängde med. Vet inte hur länge vi blir kvar. Minst ett par dagar iallafall ('',)

Nu är vi här. Så långt ut på landet man bara kan komma typ :). Det är ca en kilometer till närmsta granne och till brevlådan.. hehe. Så här ute får vi vara ensamma!! Känns skönt faktiskt. Tur som sjutton att mitt mobila bredband faktiskt fungerar här ute i vildmarken! ^^

OJ, vilken tid det tog att ladda upp en stackars liten bild.. hehe..


Den här bilden är gammal, men här ligger hon på min tröja på mammas trappa och sover <3

Vi ska nog kolla på tv snart och bara ta det lugnt. Förhoppningsvis blir det en tidig kväll. Skulle gärna få sova ut ordentligt ^^.

God natt <3

Trötter..

Astrid ligger just nu och sover bredvid mig <3. Hon är det sötaste som finns!!

Jag såg alldeles nyss att hon har tappat en tand, det betyder att hon (vad jag sett) har tappat tre tänder än så länge. Alla tre i underkäken längst fram!

Hon börjar bli stor min lilla korvhund.


Den här bilden är någon dag gammal. Men så här söt är hon när hon sover iallafall ^^


Hihi.. jag kunde inte låta bli att lägga upp den här bilden också :).

Jag har bestämt att lillkorven banne mig ska bli rumsren nu! Så idag har vi varit ute massa massa massa gånger redan! Tycker visserligen att vi har varit ute jättemycket förut också, men inte tillräckligt eftersom att det fortfarande händer olyckor. Fast det är mest på kvällarna som det händer. Men nu jäklar!! Om ca 2 veckor börjar komvux igen. Då ska det har blivit märkbar skillnad!

Men nu ska jag iväg till grovtvättstugan.. när man har en hund som kissar i sängen ibland *grr* måste man ta och tvätta täckena också!

Det var skrivet i stjärnorna..

Tänkte visa en grej som jag inte märkte själv förrän jag hade haft Astrid i ett par veckor.

Det var så här att mamma och hennes man var på kryssning förut, för flera månader sedan (kommer inte ihåg om det var i år eller förra året). Då köpte mamma en "godisväska" till mig med lite blandat godis i. Och så fick man ett gossedjur också. En liten hund! Jaja, jag sparade den och lät den ligga på ryggstödet på soffan. Hade ju trots allt fått den av min älskade mamma!

Här har ni en bild på Astrid och på gosehunden!

Lika som bär!

Min Astrid har två bruna öron, vänstra ögat är brunt och så har hon en liten liten fläck vid svansen (syns inte så bra på den här bilden) och en mörk liten nos. Gosehunden (som heter Alice, det står det på lappen i rumpan på den) har två bruna öron, vänstra ögat är brunt och en fläck vid svansen och en brun nos (som Astrid har tuggat lite på ^^)

Är det inte lite coolt?? Gosehunden Alice fick jag alltså långt innan Astrid ens fanns.

Astrid var meningen redan från början. <3

Vecka 16 och 17..

Nu har jag fört över bilderna från mobilen och kameran så nu tänkte jag lägga upp bilder på när Astrid är ungefär 16 och 17 veckor.


16 veckor. Ligger och vilar på armstödet på soffan hemma ^^


17 veckor. Här är hon med mig och Nicke och plockar kantareller.

Där var dom bilderna. Nu har jag till och med satt min mobil på ringning varje lördag, så jag ska komma ihåg att ta kort på henne varje vecka. Hehe. Tyck att jag är knäpp, men om några år är jag nog glad över att kunna titta tillbaka på valptiden :).

Astrid växer. Från 2 mån till 4 mån

Tänkte lägga upp bilder och visa hur mycket min lilla prinsesshund har växt ^^


Här är hon då 8 veckor och pytteliten. Kan inte ens minnas att hon varit så liten..



Här är hon 9 veckor och nyduschad ^^ hihi.. såå söt!!


Här är hon 10 veckor. Den krulliga hunden är mammas hund Nellie.


11 veckor. Snygging!


~12 veckor. Tyvärr en dålig bild. Men den stora hunden är iallafall mina svärföräldrars hund Polarn.


13 veckor. Här leker hon med Donna. Hon ser inte så snäll ut min hund, men det är hon.. oftast


14 veckor. Var med och fiskade. Hon råkade faktiskt drutta i en stund efter bilden togs, det var inte omtyckt.


15 veckor. Bus med Devil, min pojkväns systers hund.

Det var bilder fram till för två veckor sedan ungefär. Har nog fler bilder i mobilen och på kameran, men jag orkar inte föra över dom nu :) hehe.. jag är faktiskt lite trött. Men vecka 16 och vecka 17 kommer. Jag lovar!

Vem är Astrid?

Astrid är en Jack Russell Terrier. Hon föddes den 4:e april 2009. Hon är registrerad i Jack Russell Terrier Club of Great Britain Sweden. Detta beror på att SKK (svenska kennelklubben) och jrtc har olika "syn" på vad som är en Jack Russell Terrier. Det går att läsa mer om det på jrtc's hemsida jackrussell.nu. Den 3:e maj åkte jag och pojkvännen Nicke ner till Skede, utanför Vetlanda (ca 35 mil härifrån), för att titta på den lilla valpen. Kärlek vid första ögonkastet <3.

Astrid 4 veckor :)

Fyra veckor senare åkte vi ner igen och hämtade hem den lilla tösen..

Vi stannade på en liten grusväg och käkade lunch och lät Astrid få kissa ^^

Hon sov nästan hela vägen hem sen. Var ut ett par gånger till och kissade med henne. Så det gick hur bra som helst.

Nu har hon bott här hos mig i drygt två månader. Ibland är hon en riktigt dryg liten best, men oftast så är hon söt och underbar.

Astrid gillar: att kampa och leka över huvudtaget, barn är jätteroliga, vara ute i skog och busa, hoppa upp på stenar (ibland blir man lite orolig när hon ska upp på någon sten som ser alldeles för stor ut, men hon brukar hinna upp innan man hinner stoppa henne), att få sova intill matte ^^ det är riktigt mysig när hon kommer på morgonen och lägger sig halvt på huvudet och gosar.. m.m m.m

Astrid ogillar: att inte få äta av mattes mat.. haha, att behöva gå ut ibland.. men när man väl kommer ut så blir det roligare, att behöva bada.. usch så hemskt det är, sen vet jag inte om hon ogillar så mycket mer.. hon tycker ju om det mesta.

Det var lite om Astrid.

Här kommer lite fler bilder:


Astrids mamma. Rätt lika faktiskt.


Här är på vägen hem när vi hämtat henne. Trött och pytteliten och jättesöt!! <3


Det här är hennes andra dag hemma hos mig ^^ Såå liten!!


Astrids första grilltur.. men husse var snål på korven :D


Nu får det nog räcka med bilder.. annars kommer det här inlägget bli helt sjukt långt. Men det kommer komma fler bilder!!

Astrid får en blogg :)

Jag tänkte att Astrid skulle få en blogg där jag kan skriva lite om hur allt går och vad som händer. Det kan ju vara kul att ha sen när hon är större :)


RSS 2.0